RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Јачање туристичке понуде Брчко дистрикта

У оквиру манифестације Дани туризма, Влада Брчко дистрикта и Удружење хотелијера и ресторатера организовали су округли сто на тему „Јачање туризма и туристичке понуде дистрикта.“

Треба указати на савремене трендове у туризму и прилагодити се потребама туристичке тражње, оцјена је учесника округлог стола.

Професор Радомир Стојановић каже да се треба прилагођавати савременом тренду у туризму и обогатити понуду због све захтјевнијег туристичког тржишта.

„Издвојићемо на првом мјесту хигијену јер туристи морају видјети да се води рачуна о њима, потом глампинг, дифузни хотели као и кампинг који је као вид туризма прилично запостављен,“ истакао је професор Стојановић.

Предсједница Удружења хотелијера и ресторатера у Брчком Даница Росић каже да треба основати Туристичку заједницу Брчког, која би према њеним ријечима била носилац развоја туризма у дистрикту.

Она је најавила „Гастро сусрете“ у оквиру манифестације “Чари зиме”, а који ће бити организовани 28. децембра ове године.

Подршку хотелијерима дала је и Влада Брчког. У својству суорганизатора данашњег округлог стола шеф владиног Пододјељења за туризам Александар Ђурић каже да је прилика да се актуелизује питање руралног развоја како би се сегмент туристичке понуде развијао што шире.

Према Ђурићевим ријечима, ангажовани су и студенти Економског факултета из Брчког који ће у дводневној анкети питати грађане у којој мјери користе услуге наших ресторана и шта мисле о туристичкој понуди дистрикта.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Колико сада кошта љетовање у Хрватској

Radio Brčko

Vlasnici apartmana u Makarskoj: Propadamo jer nam je štab goste preusmjerio u Crnu Goru

Radio Brčko

Održan okrugli sto o ekonomskom potencijalu Brčko distrikta BiH

Radio Brčko