RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Јако тежак положај пензионера у Брчком

Спасоје Радоњић

Секретар Удружења пензионера Фонда пензијско-инвалидског осигурања  Републике Српске Спасоје Радоњић изјавио је да је положај пензионера у Брчком јако тежак због лоше економске ситуације у цијелом друштву.

Радоњић је појаснио да су многи пензионери свој статус раније засновали на малим платама и изразио забринутост за њихову будућност.

„Осјећа се нелагода међу људима који су затечени овом ситуацијом и забринути за своју будућност, а многи од њих и за егзистенцују својих породица”, нагласио је Радоњић.

Брчко би се могло назвати градом старих јер су многи млади напустили овај град, рекао је Радоњић и додао да се многи пензионери враћају из иностранства да живе у нашем граду.

Према његовим ријечима, Влада Брчко дистрикта суочена је са бројним активностима те проблемима, али и обраћа пажњу на стање пензионера рекавши да се већ годинама уплаћује једнократна новчана помоћ најугроженијим пензионерима, као и друге врсте помоћи.

У Брчком поред овог Удружења егзистира и Удружење пензионера Ф БИХ и према њиховим подацима, како је казао Радоњић, у Брчком је укупно регистровано око 11.000 пензионера.

Како смо незванично сазнали од пензинера са којима смо разговарали данас, у току је реализације Одлуке Владе дистрикта о утрошку средстава за новоевидентиране пензионере у овој години који остварују право на једнократну новчану помоћ.

Влада дистрикта обезбиједила је ове године три различите једнократне новчане помоћи за све пензионере са пребивалиштем у Брчком у висини од 1.470.000 КМ, зависно од висине пензије.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Promovisana knjiga “100 godina škole u Ražljevu”

Radio Brčko

BiH postaje zemlja penzionera

Radio Brčko

Брчко: Одржан састанак удружења пензионара са представницима извршне и законодавне власти

Vladimir Matijević