RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Jasni Ademović – zlatna medalja i za Paučinastu sreću

„Paučinasta sreća“ naziv je zbirke poezije brčanske pjesnikinje Jasne Ademović, koja je sinoć promovisana u zgradi ovdašnjeg „Islahijeta“.

„Izuzetno mi je drago što uz ovu promociju mogu da istaknem da je moj rad i kvalitet pisane poetske riječi, prepoznat i na prije nekoliko dana okončanom, ervropskom takmičenju u Rumuniji gdje sam za pjesmu „Mati u staračkom domu“ dobila zlatnu medalju“ istakla je Jasna Ademović.

Recenzent i lektor knjige, profesor Razim Medinić ističe kako je Jasna izuzetan “iskustni pjesnik“ u čijim stihovima preovladava takozvana „inspiracija trenutka“, što njen izričaj čini još kvalitetnijim.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!