RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
ArhivaBrčko

Protestna šetnja zbog brčanske Ginekologije

Problemi u funkcionisanju brčanske Ginekologije te ukazivanje na neophodnost njihovog hitnog riješavanja, razlog je što Udruženje građana „Beba više“ danas, uz podršku više od 200 sugrađana, organizovalo mirnu protestnu šetnju od središta grada do kapije brčanske Bolnice.

„Uslovi za porođaje nisu na zadovoljavajućem nivou, što se može reći i za nedovoljno kvalitetnu opremljenost ginekologije. Stoga apelujemo da se žene ne porađaju prije vremena, da se ne koristi “indukcija“ kada nije potrebno. Potom da „Bebi-boks“ na brčanskoj Ginekologiji ima pedijatra, te da, ako nisu dobre, neke procedure, u radu po hitnom postupku budu promjenjene“, rekao je predsjednik Uderuženja „Beba više“ Željko Lazarević.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.