RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Jedanaestog jula u Brčkom će biti organizovana mirna šetnja za Srebrenicu

Klub prijatelja Srebrenice i Podrinja iz Brčko distrikta će u subotu 11. jula organizovati mirnu šetnju kroz centar  Brčkog te mini marš od Gornjeg Rahića do Brčkog kako bi na taj način odali počast onima koji su 1995. godine ubijeni u Srebrenici.

“Zbog pogoršane epidemiološke situacije, Brčaci ove godine neće učestovati u Maršu mira od Nezuka do Potočara ali će mirnom šetnjom organizovanom u našem gradu odati počast prema svim žrtvama genocida koji se desio 1995. godine u Srebrenici”, istakao je Admir Karalić predsjednik ovog kluba.

“Učesnicima mirne šetnje u Brčkom će se pridružiti i učesnici iz Gornjeg Rahića koji će u jutarnjim satima pješke krenuti prema gradu kako bi na taj način odali počast onima koji su stradali u julu 1995. godine u Srebrenici“, dodao je Karalić

Hazim Musić potpredsjednik ovog udruženja pozvao je druga udruženja i pojedince da se pridruže ovoj šetnji te da mirno i dostojanstveno odaju počast ubijenim u Srebrenici.

Organizatori mirne šetnje su istakli da su preduzeli sve bezbijednosne mjere ali su pozvali sve učesnike da se  pridržavaju epidemioloških preporuka.

Mirna šetnja za Srebrenicu u Brčkom će se organizovati u subotu 11. jula sa početkom u 10 sati.

Foto: Ernad Osmić i Mirsad Arnautović

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčaci sutra odlaze na Marš mira u Srebrenicu, a u ponedjeljak se u Brčkom organizuje i Mirna šetnja

Mirsad Arnautović
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!