Brčko

Još bolja opremljenost Profesionalne vatrogasne jedinice Brčko

Sredstvima Vlade nabavljeno je još jedno specijalizirano vatrogasno vozilo, a za pomoć građanima na raspolaganju su 24 h dnevno telefoni 123 i 121

Profesionalna vatrogasna jedinica (PVJ) Brčko usljed visokih temperatura koje vladaju i koje se očekuju i u narednom periodu, je pod visokim stepenom pripravnosti i mobilna je 24 sata dnevno. Sredstvima Vlade nabavljeno još jedno specijalizirano vatrogasno vozilo.

Senad Kamenjašević, šef Vatrogasne jedinice Brčko iznio je podatak da je od početka godine do sada je bilo 152 intervencija kod požara, brčanski vatrogasci imali su 289 tehničkih intervencija, 189 interevencija povezanih sa pendimijom COVID 19, a zabilježeno je šest slučajeva spašavanja ljudskih života kod teških saobraćajnih udesa.

Senad Kamenjašević

Vatrogasci su imali 76 intervencija kod akcidentnih situacija (požari koje izazivaju hemikalije i druge opasne zapaljive materije).

U sklopu Profesionalne vatrogasne jedinice Brčko djeluje i posebna mala jedinica za suzbijanje akcidentnih situacija, a jedinica je aktivna od početka marta kada je pandemija izazvana korona virusom izbila i u Brčko distriktu.

PVJ Brčko odlično je kadrovski i tehnički osposobljena, nedavno je sredstvima Vlade nabavljeno još jedno specijalizirano vatrogasno vozilo, a za pomoć građanima na raspolaganju su 24 h dnevno telefoni 123 i 121.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
Close