BrčkoInfoKom

JP “Komunalno Brčko”: Radovi na uređenju javnih površina

Jučerašnjim uređenjem nekoliko lokacija u gradu ekipe RJ Čistoća završavaju orezivanje i uklanjanje suhih i opasnih stabala u centru grada na pješačkoj šetnici. Intenzivno se radi na uklanjanju ocvalih ružičnjaka i cvjetova radi poboljšanja i uspješnije sljedeće cvatnje.

Vrši se mašinsko košenje svih prioriteta po planu i programu Odjeljenja za javne poslove Vlade Brčko distrikta BiH.

Iskoristili smo lijepe i sunčane dane za tretiranje pločnika po cijelom gradu protiv korova totalnim herbicidom, kao i tretiranje insekticidima žive ograde i ružičnjaka. U ove sunčane i tople dane, naše ekipe zalijevaju sve biljne vrste počevši od cvjetnih gredica, ružičnjaka, mlade žive ograde i mladih stabala.

APEL – NE UNIŠTAVAJTE SADNICE

Apelujemo na nesavjesne građane, vandale, da ne lome i ne uništavaju mlada stabla, kao što je to učinjeno u naselju Meraje, gdje je polomljeno je 10 komada sadnica ginko bilobe, te mlada stabla drvoreda na Malezijskom putu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button