Brčko

JP “Putevi Brčko” pokreće aktivnosti na rekonstrukciji mosta na rijeci Savi

Brčanski Parlament današnjom odlukom ovlastio Javno preduzeće „Putevi Brčko“ da provodi sve operativno tehničke aktivnosti na rekonstrukciji i puštanju u sabraćaj svih vozila graničnog prelaza most na rijeci Savi kojim je Brčko povezano sa Gunjom.

Miroslav Miškić

„U ovom trenutku iz viška prihoda nad rashodima našeg preduzeća Skupština je odobrila 1.600.000 maraka kao inicijalna sredstva za rekonstrukciju mosta. Objektivno cijeli posao, što podrazumjeva i međudržavna usaglašavanja, te neophodnu papirologiju, ali i izvođenje radova bi mogao trajati dvije do tri godine. Sama rekonstrukcija, bi most držala u funkciji daljih osam do deset godina, do kada bi trebao biti izgrađen sasvim novi most na lokalitetu koji usaglase Brčko distrikt i Vukovarsko-srijemska županija, odnosno Hrvatska i BiH“, rekao je direktor JP „Putevi Brčko“ Miroslav Miškić.

Kako se nezvanično doznaje ukupni troškovi rekonstrukcije pomenutog mosta mogli bi biti oko pet miliona maraka, a radovi bi u najboljem slučaju  okončani do 2022. godine.

Skupština je inače tokom prijepodnevnog zasjedanja na prijedlog SDS-a, odnosno zastupnice dr Lidije Ljubojević, jednoglasno prihvatila i amandmane na Zakon o zdravstvenom osiguranju na osnovu kojeg će zaposlenim osobama, čija su djeca oboljela od teških malignih i drugih bolesti, za vrijeme odsustvovanja s posla, biti plaćeno bolovanje u visini pune mjesečne plate.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button