RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

JP “Putevi Brčko”: Radovi na kružnim raskrsnicama teku prema planu

Puštanje u funkciju kružnih raskrsnica na Bulevaru kod „Š“ naselja i kod Gradskog stadiona građani mogu očekivati do kraja avgusta. Prema riječima direktora Javnog preduzeća „Putevi Brčko“ Vlade Jevtića, radovi se odvijaju planiranim tempom i intezitetom, a u narednih 15 dana kružni tok kod stadiona bit će pušten u promet.

„S obzirom na naglo poskupljenja nafte i ostalih naftnih prerađevina koje direktno utiču na cijenu asfalta došlo je i do poremećaja na građevinskom tržištu. Izuzetno smo zadovoljni što ćemo uspjeti da realizujemo ova dva projekta u toku ove godine“, dodao je Jevtić.

Radi se o dva izuzetno bitna infrastrukturna projekta u Brčko distriktu, a vrijednost oba projekta iznosi malo manje od milion maraka. Kružna raskrsnica na Bulevaru iznosi 567.000 KM, a kod stadiona 417.000 KM. Kada su u pitanju završni radovi, odnosno hortikultura i uljepšavanje, uradit ćemo kada to vremenske prilike dozvole, a najvjerovatnije početkom jeseni kazali su iz JP „Putevi Brčko“.

Paralelno s izgradnjom trenutnih kružnih tokova, radi se na prikupljanju dokumentacije za ostale raskrsnice, a trenutno najbliži realizaciji je kružni tok kod Prve Osnovne škole. Kada je u pitanju njegova izgradnja, a sve zavisi prema okolnostima, izvođenje radova možemo očekivati sljedeće godine.

„Kada su u pitanju dodatni infrastrukturni radovi, pušteni su u rad semafori u naseljima Brka i 4. juli, a koji su rađeni su po principu „pametnih“ semafora, gdje postoje senzori za vozače i tasteri za pješake“, rekao je Jevtić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.