RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Обиљежен Дан устанка у БиХ

Савез удружења бораца народно-ослободилачког рата у Брчком, полагањем вијенаца на Спомен партизанско гробље, обиљежили су данас 81 годишњицу устанка народа и народности БиХ и тим поводом данас одата је почаст палим борацима НОР-а и жртвама фашистичког терора.

Предсједник СУБНОР-а Брчко Јанко Вуковић каже да се сваке године обиљежавају датуми који су везани за антифашистичку борбу у нашем граду.

„На данашњи дан устанак је од стране мање групе партизана подигнут заузимањем полицијске станице у Буквику. Убрзо је формирана партизанска чета од бораца из села Буквик и Ражљево која је своје прво дејство имала у мјесту Петковача 1941. године“, нагласио је Вуковић.

Он је апеловао на младе да никада незабораве тековине антифашистичке борбе и да наставе његовати традицију НОБ-а.

Обиљежавању устанка народа и народности у БиХ присуствовао је и предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић изразивши задовољство што се у нашем граду наставља традиција обиљежавања овог значајног датума из антифашистичке борбе на овим просторима.

„Свједоци смо да без обзира на проток времена фашизам није још проражен на просторима Европе и битно је да кроз присјећање на важне датуме његујемо и показујемо да смо опредјељени за највише цивилизацијске вриједности,“ рекао је Милић. Он је изразио задовољство што су данашњем догађају у великом броју присуствовали и млади људи.

Велики број гостију из БиХ, Хрватске и Србије присуствовали су данас полагању вијенаца и обиљежавању годишњице устанка. Обраћајући се присутнима потпредсјeдник СУБНОР-а АП Војводине, Предраг Вукмировић је рекао да се младим, кроз систем образовања, треба од најранијих дана кроз историју објаснити значај антифашистичке борбе.

Поред предсједника Скупштине Дистрикта и локалне организације СУБНОР-а вијенце и цвијеће на Спомен партизанско гробље положили су и делегације из БиХ и региона као и представници политичких партија из Брчко дистрикта.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Дан сјећања на страдале Јевреје

Vladimir Matijević

Брчко: Обиљежен Дан борца

Vladimir Matijević

Brčko: Obilježena godišnjica formiranja 16. Muslimanske brigade

Admir Kadrić