RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

JP “Putevi Brčko”: Za zimsko održavanje saobraćajnica i parkinga planirano milion i 300 hiljada KM

U isčekivanju prvih sniježnih padavina ove zime, te niskih temperatura koje mogu dovesti do poledice, JP “Putevi Brčko” su još prije početka zvanične zimske sezone koja je počela 1. novembra potpisali ugovore sa svim izvođačima koji će obavljati ove usluge do kraja marta naredne godine.

JP “Putevi Brčko” su za usluge zimskog održavanja saobraćajnica na području Brčko distrikta ove godine planirali sredstva u iznosu od milion i trista hiljada KM.

„Navedeni iznos je veći za oko 300 hiljada KM u odnosu na prošlu godinu jer je u međuvremenu došlo do drastičnog povećanja cijena nafte i naftnih derivata tako da smo morali izdvojiti dodatna sredstva za ove usluge kako nam izvođači radova ne bi odustali od potpisanih ugovora“, istakao je Jasmin Mešić, zamjenik direktora za održavanja putne mreže u ovom preduzeću.

Mešić je pojasnio da su izvršene sve pripreme i obilazak svih izvođača ovih usluga kako bi se utvrdilo da li  posjeduju dovoljan broj kamiona, ljudstva i dovoljne količine posipnog materijala kako bi mogli odgovoriti potrebi da u slučaju intezivnijih sniježnih padavina u pogon stave sve svoje resurse.

Zimsko održavanje u Brčko distriktu podrazumijeva čišćenje saobraćajnica u gradu i seoskim područjima, održavanje svih regionalnih, magistralnih puteva i obilaznice, te svih parking mjesta u gradu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.