RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

JP Putevi neće moći ispuniti godišnji plan zbog žalbi na tendere

JP „Putevi“ Brčko zbog žalbi na tednere neće biti u mogućnosti ispuniti zacrtani plan aktivnosti za 2019. godinu. Inače, ovo javno preduzeće u Brčko Distriktu održava oko 900 km puteva .

Jasmin Memišević, zamjenik direktora JP Putevi kazao je da su zbog sudskog postupka u kojem se nalaze već duži vremenski period, Putevi došli u problem jesenjeg i zimskog održavanja puteva, ali je uz pomoć Skupštine Brčko Distrikta i određenih zaključaka ta situacija sa zimskim održavanjem cesta u gradu, prevaziđena.

U narednim danima JP Putevi će provesti aktivnosti koje bi trebale rezultirati dobijanjem izvođača za održavanje zone grad, oblizanice i zatvorenih parking površina.

Javno preduzeće Putevi u Brčko Distriktu održava oko 900 km puteva  i te aktivnostio traju tokom cijele godine na način da se ceste održavaju u zonama grad, istok 1 (od magistralnog puta prema  Bijeljini, prema R458), istok 2 (pravac od R458 prema R460 prema „malezijskom putu“)  i zona zapad, (pravac od R458 prema magistralnom putu kroz Cerik).

„Shodno ugovorima imamo planirane aktivnosti obilaska baza i provjere spremnosti izvođača uoči nadolazećih dana i zimske sezone, jer prema ugovorima izvođači su dužni u svojim bazama u Brčko Distriktu  imati određene vrste mehanizacije i određene količine ambrozivnog materijala“, još je pojasnio Memišević.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.