RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Početkom novembra u Brčkom dvodnevna konferencija “Dani zdravstva”

Brčko distrikt će početkom narednog mjeseca biti domaćin dvodnevne konferencije pod nazivom “Dani zdravstva” kojeg će po prvi put organizovati Fond zdravstvenog osiguranja u saradnji za ovdašnjim pacijentskim udruženjima.Tim povodom danas je sa Udruženjem građana “Beba više” Fond potpisao memorandum o saradnji.

Fond zdravstvenog osiguranja Brčko distrikt će 6.i 7. novembra u Brčkom organizovati „Dane zdravstva“ na kojima će predstavnici zdravstvenih ustanova iz regiona prezentovati najnovija dostignuća u medicini uz nove tehnike liječenja.

Miodrag Todorović

“Prvi dan konferencije očekujemo goste iz Instituta za kadrio-vaskularne bolesti Dedinje iz Beograda, Kliničko bolničkog centra “Sestre milosrdnice” iz Zagreba, Univerzitetsko-kliničkog centra iz Tuzle i “Dr. Miroslav Zotović” iz Banja Luke. Drugi dan je predviđen za sve ostale javne i privatne zdravstvene ustanove, koje budu imale želju da  prezentuju svoj rad”, istakao je Miodrag Todorović, direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta.

Za dva dana održavanja ove zdravstvene konferencije planirana je i panel diskusija o  pravcima razvoja sistema zdravlja i zdravstvene zaštite u Brčko distriktu u narednih pet godine.

“Tim povodom danas je u Fondu potpisan i Memorandum o unapređenju saradnje u oblasti ostvarivanja prava iz zdravstvenog osiguranja sa Udruženjem građana „Beba više“ čiji članovi će aktivno učestovati u realizaciji ove dvodnevne zdravstvene  konferencije u Brčkom,” istakao Željko Lazarević, predsjednik ovog udruženja.

Danas je prezentovana ideja da se u dogledno vrijeme pristupi aktivnostima osnivanja Unije pacijentskih udruženja u Brčko distriktu, kako bi se zajednički djelovalo pri izmjenama određenih zakonskih rješenja, ali prije svega da se članovi tih udruženja što više informišu po pitanju liječenje iz bilo koje oblasti.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Završena dvodnevna konferencija Dani zdravlja u Brčko distriktu BiH

Radio Brčko

Brčko: Učenici Poljoprivedne i medicinske škole obilježili “Fertility week 2019”

Radio Brčko

Brčko: U Bolnici otvoren šalter za ovjeru knjižica

Sanita Jerković Ibrahimović