Brčko

Канцеларија координатора дистрикта у Сарајеву фокусирана на промоцију дистрикта Брчко

Канцеларија координатора дистрикта Брчко у Савјету министара БиХ у овој години наставила је активности на успостављању контаката са банкама, амбасадама и другим међународним организацијама и институцијама у циљу промоције и реализације планираних пројеката у дистрикту Брчко.

Мирослав Гаврић, координатор Канцеларије кординатора дистрикта у Сарајеву каже да је Влада поставила пуно инфраструктурних циљева те су и активности канцеларије усмјерене ка реализацији тих циљева.

„Прије свега на реконструкцији и зградњи новог моста на ријеци Сави, изградњи аутопутева, граничним прелазима и другим инвестицијама које су у пројекетовању већ направљене“, каже Гаврић.

Он истиче да се ови пројекти сада нуде страним партнерима и улагачима као што је аква парк и други битни пројекти.

„Неколико амбасада је већ урадило одређене пројекте у Брчком, а поменуо бих активности на културној сарадњи са италијанском амбасадом, затим сарадњу са бугарском амбасадом гдје смо поставили велику изложбу у Брчком, а ту је и наставак сарадње са швајцарском амбасадом“, рекао је Гаврић.

Према његовим ријечима активности Канцеларије су првенствено усмјерене на проширивању сарадње са међународним партнерима прије свега на економском, а затим и културном и спортском плану.

„Прије неколико дана смо угостили представнике Агенције за унапређење страних улагања у БиХ /ФИПА/ како би помогли да се мапирају сва она мјеста везано за могућност улагања у дистрикту Брчко и та активност је већ завшена“, рекао је Гаврић.

Након короне и активности које смо имали у том периоду, каже на крају Гаврић, покушавамо се вратити уобичајним активностима на промоцији интереса дистрикта Брчко кроз активности Канцеларије координатора.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!