BrčkoVremeplov

Ko je otkupljivao mlijeko brčanskih proizvođača?

Iz lista „Graditelj“, danas podsjećamo na vijest objavljenu 18. oktobra 1977. godine pod naslovom „Organizovan otkup mlijeka“.

U ovom tekstu navodi se da je u brčanskim selima Trnjacima i Ražljevu započeo organizovani otkup mlijeka. Naime „Bosanka“ – poljoprivredna zadruga zajedno sa županjskom mljekarom počela je otkup i na ovom području.

U stvari Bosanka je tada ugovorala isporuku sa županjskom mljekarom. U ovim selima su postavljeni i sabirni uređaji. Tada su proizvođači iz ovih sela proizvodili dnevno između 400 i 700 litara mlijeka, a izgledno je bilo da će se proizvodnja mlijeka povećati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!