RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Na preliminarnoj listi za stipendiranje studenata preko 260 aplikanata

Odjel za obrazovanje Vlade Brčko distrikta, na osnovu ranije objavljenog Javnog poziva za stipendiranje brčanskih studenata prvog i drugog ciklusa, formirao je preliminarnu listu, na kojoj se nalaze imena više od 260 aplikanata. Prema mišljenju stručne komisije, a uz poštivanje ranije utvrđenih kriterija, 230 prijavljenih studenata ispunja uslove za dobijanje stipendija.

„U ovom trenutku osiguran je budžetski novac za 170 stipendija studentima prvog ciklusa i 30 stipendija onima koji su upisali master studije“, kazao je Zoran Bulatović, šef Odjela za obrazovanje Vlade Brčko distrikta.

Zoran Bulatović

Bulatović je napomenuo da je stipendiranje studenata s područja Brčko distrikta nastavak jedne dobre prakse, te dodao da je nažalost, iznos pojedinačne stipendije od 200 KM nedovoljan, ali da u Odjelu razmišljaju da već u nekom narednom periodu predlože povećanja tog iznosa.

„Još uvijek nije iskuljučena mogućnost da kroz rebalans budžeta izdvojimo novac i za preostalih tridesetak aplikanata, koji su ispunili uslove propisane Javnim pozivom“, još je napomenuo je Bulatović.

Cijeli posao oko odabira korisnika studentskih stipendija koji zadovolje kriterije trebao bi biti gotov do 20.10. nakon čega bi lista bila porislijeđena Vladi na razmatranje i odobravanje. Lista je objavljena na sajtu Odjela za obrazovanje i oglasnoj ploči u zgradi Vlade Brčko distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.