Brčko

Коло српских сестара Брчко: Све више грађана којима је неопходна помоћ

Коло српских сестара „Мајка Јевросима“ из Брчког, и ове године, наставља са својим хуманитарним радом, због чега им је неопходна подршка свих оних који имају могућности да им помогну у њиховим активностима, јер је све мање оних који пружају помћ, а све више оних којима је она потребна.

“Пандемија вируса корона је додатно угрозила положај социјално угрожених породица и хуманитарно дјеловање много значи људима који немају прихода. Сви подаци показују да је све више грађана који се налазе на ивици егзистенције и којима треба помоћ“, каже предсједница Кола српских сестара „Мајка Јевросима“ из Брчког, Славојка Иљић.

Она истиче да се њима свакодневно обраћају људи који траже помоћ у храни, хигијени, одјећи или новац за куповину лијекове.

„Ситуација је јако тешка и све више људи је који траже нашу помоћ и ми им у складу са нашим могућностима пружимо оно што имамо, најчешће уље, брашно, макароне да имају да преживе“, истакла је Славојка Иљић.

Чланице Кола српских сестара, новац за хуманитарне пакете које дијеле грађанима у стању социјалне потребе обезбјеђују од донатора, али и од својих прихода остварених продајом рукотворина и сувенира.

Иљић је, и овим путем, позвала све оне који имају могућности да материјално помогну раду Кола српских сестара “Мајка Јевросима”, али и све жене које имају жељу да се укључе у рад Кола и на тај начин помогну активности којима се ово удружење бави.

Поред редовних средстава за свој рад која су до сада добијали у дистрикту Брчко, али која ће се убудуће морати на, за њих веома компликован начин, правдати, Иљић каже да су ових дана путем Министарства управе и локалне самоуправе Владе Републике Српске обезбиједиле средства за реализацију једног пројекта који се односи на шивење постељине за душевну болницу Гаревац и јастучнице за наше суграђане који су у стању социјалне потебе и обраћају се свакодневно Колу српских сестара.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button