Brčko

Брчко: Коло српских сестара реализује пројекат „Ми то можемо заједно“ 

Чланице Кола српских сестара „Мајка Јевросима из Брчког“ ових дана реализује пројекат „Ми то можемо заједно“ у оквиру кога планирају обучити жене из градских и руралних подручја за шивење и основе рада на шиваћој машини.

„План нам је да укључимо што више жена са више дјеце и да их обучимо, како би могле са стеченим знањем саме шити за своје породице“, каже Славојка Иљић, предсједница Кола српских сестара из Брчког.

Коло српских сестара сутра ће одржати годишњу скупштину на којој ће бити поднешен извјештај о раду у прошлој години, те план рада за ову годину.

„Коло Српских сестара „Мајка Јевросима“ у Брчком сваке године за божићне и васкршње празнике, организује сакупљање и подјелу помоћи социјално угроженим лицима. У току цијеле године ми имамо хуманитарне пакете са основним животним намирницама које дајемо онима који нам се обрате са захтјевом да немају шта даједу“, каже Славојка Иљић.

У Kолу српских сестара „Мајка Јевросима“ из Брчког кажу да је, нажалост, све више оних који куцају на њихова врата тражећи милосрђе, а да у овом удружењу немају могућност да свима помогну.

Чланиче Кола српских сестара ће ових дана присуствовати и Сабору Кола у Нишу и Мркоњић Граду, а у недељу путују на поклоничко путовање и обилазак манастира на Фрушкој гори. Поред тога у мају је планирано и освештење Српског културног центра у Брчком гдје ће чланице Кола дати свој допринос у организацији.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button