RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Komunalno nastavlja projekat ugradnje “pametnih brojila”

JP Komunalno Brčko će u narednom periodu ugraditi preko hiljadu komada takozvanih pametnih brojila odnosno sistema za daljinsko upravljanje potrošnjom električne  energije nastavljajući na taj način realizaciju projekta zamjene električnih brojila kod potrošača, kojeg su započeli prije četiri godine.

“Preduzeće je nabavilo hiljadu komada ovih brojila i trenutno se vrši njihova ugradnja  prije svega kod pravnih lica te u domaćinstvima koja se nalaze u udaljenim područjima distrikta kako bi se na taj način smanjili troškovi očitanja mjesečne potrošnje električne  energije” istakao je Armin Drapić šef Radne jedinice elektodistribucija.

Ugradnjom pametnih brojila, JP Komunalno može da vrši daljinsko uključenje i isključenje kupca električne energije a potrošaču se omogućava tačno i pravovremeno očitanje potrošnje bez dolaska električara ovog preduzeća na mjerno mjesto čime se značajno sprečava mogućnost pogrešnog očitanja.

Drapić napominje da kupci električne energije kojima budu ugrađena ova nova  pametna brojila neće snositi nikakve troškove jer oni u cjelosti padaju na teret Javnog komunalnog preduzeća.

Komunalno je ovaj projekat započelo 2015. godine i do sada je ugrađeno preko pet hiljada pametnih brojila kupcima električne energije prije svega u naseljima Ilićka, dio “Š” naselja, Novo Brčko i dio Bulevara .

Foto: JP Komunalno Brcko

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Obavještenje za kupce električne energije

Radio Brčko

J.P.”Komunalno Brčko”: SERVISNE INFORMACIJE za srijedu 10.07.2019. godine

Radio Brčko

J.P.”Komunalno Brčko”: SERVISNE INFORMACIJE za utorak 21.01.2020. godine

Radio Brčko