RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Policija Distrikta uhapsila još jednog inspektora

Brčanska Policija danas je provela akciju pod kodnim nazivom „Drvosječa“ u kojoj je zbog osnovane sumnje u koruptivne radnje slobode lišen inpektor Inspektorata Vlade Distrikta.

„Osnov je dovoljno utemeljena sumnja da je šumarski inspektor inicijala D.Đ. rođen 1963. godine ostvario nezakonitu novčanu korist, a oštećeno lice je inicijala I.N., rođen 1980. godine. Inače, u toku su pretresi na više lokacija u Distriktu, koje je kao radni i životni prostor koristio osumnjičeni inspektor“, rekao je šef brčanske Policije Goran Pisić.

U posljednjih 20-ak dana brčanska Policija je privela, odnosno lišila slobode nekoliko javno odgovornih inspektora, što uključuje i one koji su bili zaposleni u Policiji Distrikta.  “To smo učinili u akcijama različitih kodnih naziva, a sve su provedene zahvaljujući i podršci građana, pa ih sve pozivam da, ako imaju informacije o bilo kojim kriminalnim radnjama, nas o tome obavijeste”, poručio je Pisić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Održano predavanje za osnovce o upotrebi pirotehnike

Sanita Jerković Ibrahimović

Policija Brčko distrikta proslavila 18 godina postojanja i rada

Radio Brčko

Brčko: Otuđena Pešina bista

Admir Kadrić