BrčkoKultura

Konkurs za najbolji literarni rad pod nazivom „ZEMLJO MOJA!“

Dragi Brčaci, Bosanci i Hercegovci, ljubitelji pisane riječi, budući pisci!
Kakav osjećaj u vama bude riječi zemlja, domovina, pripadnost, porijeklo? Da li vas obuzme ponos i preplavi ljubav dok gledate ljepote svoje zemlje ili vas čežnja i tuga prate kad niste kod kuće?
Možete li opisati ljepote i osjećaje koje budi u vama?
Volite li pisati?
Ukoliko je vaš odgovor na prethodno pitanje potvrdan onda vas čekamo!

Prijavite se na
KONKURS
ZA NAJBOLJI LITERARNI RAD POD NAZIVOM
„ZEMLJO MOJA!“

koji raspisuju Udruženje demobilisanih boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine 1992-1995 u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine i UG “Dobitnika najvećih ratnih priznanja Zlatni Ljiljan”, Brčko distrikt BiH (u daljem tekstu: Organizator), povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, 1. marta 2021. godine.
Želimo čuti vaše pjesme i priče!
Nagradit ćemo vašu kreativnost, talenat, maštu i umijeće!
PRAVILA I USLOVI KONKURSA
Pravo na učešće na konkursu imaju učenici osnovnih i srednjih škola Brčko distrikta Bosne i Hercegovine koji se bave pisanjem.
1. Na konkursu učestvuje autor proze ili poezije koji, uz literarni rad, uredno popuni i pošalje prijavnicu elektronskom poštom na adresu literarnikonkurs2021@gmail.com. Slanjem prijavnice autor pristaje na uslove i pravila konkursa. Ispunjavanjem prijavnice, autor potvrđuje autentičnost rada koji je prijavio na konkurs, preuzima odgovornost za sadržaj te potvrđuje da je isti njegovo autorsko djelo.
2. Svaki kandidat može prijaviti samo jedan literarni rad.
3. Autor je dužan uz literarni rad priložiti pravilno popunjenu prijavnicu, u suprotnom neće ući u izbor konkursa.
4. Literarni radovi moraju se poslati najkasnije do 10. marta 2021. godine.
Pristigle radove pregledat će posebno formirana komisija koja će odabrati najbolje.
Pristigli radovi bit će tehnički obrađeni prije dolaska pred komisiju na način da svaki rad dobiti odgovarajuću šifru koja će na prijavnici biti dodijeljena autoru, tako da komisija neće moći utvrditi kom autoru rad pripada, do izbora najboljih.
Komisija će od najboljih radova odabrati koje će dobiti prvu, drugu i treću nagradu.
Objava rezultata bit će izvršena 12. marta 2021. godine.
NAGRADE
Organizator će dodijeliti novčane nagrade, po kategorijama, u iznosu od 120,00 KM za osvojeno prvo mjesto, 80,00 KM za drugo mjesto i 50,00 KM za treće mjesto.

AUTORSKO PRAVO, ZAŠTITA LIČNIH PODATAKA I ZAŠTITA PRIVATNOSTI
Autor, koji je ujedno i učesnik konkursa, popunjavanjem prijavnice daje pristanak Organizatoru da bez naknade može objavljivati prijavljene radove.
Autor daje pristanak da se njegovi radovi objavljuju koliko je god to puta potrebno u smislu promocije ovoga konkursa i Organizatora općenito na društvenim mrežama, internetskim stranicama Organizatora, izložbama, u medijima i promotivnom materijalu te promotivnom materijalu vezanom uz projekte, događanja, priredbe i manifestacije koje organizira Organizator ili u kojima je partner te sponzor.
Organizator se obavezuje da će potpisati autora na objavljene radove gdje je to tehnički izvedivo i ne narušava izgled konačnog proizvoda, a u smislu autorove promocije.
Organizator ne odgovara za eventualno neovlašteno korištenje objavljenih radova od strane osoba koje ne organizuju konkurs.
Organizator se obvezuje da će obrađivati i čuvati lične podatke svih kandidata te ih neće koristiti u drugim slučajevima, koji ne podrazumijevaju konkurs, niti će ih dijeliti, a prestankom aktivnosti vezane uz konkurs, podaci se prestaju i obrađivati.
Kandidat na konkurs imaju pravo zatražiti pristup svojim ličnim podacima, te ispravak ili brisanje istih, što mogu učiniti na adresu elektronske pošte organizatora.

Ovdje možete popuniti prijavnicu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button