RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

„ Kupi markicu daruj osmijeh“

Povodom obilježavanja Nedjelje Crvenog krsta/križa BiH, volonteri brčanskog Crvenog krsta /križa danas su na Trgu mladih organizovali dvosatnu prodaju markica, humanitarnu aktivnost pod nazivom „Kupi markicu daruj osmijeh“.

Tokom Nedjelje Crvenog krsta, markice će biti distribuirane i po institucijama, osnovnim i srednjim školama, a prikupljena sredstva od prodaje će biti utrošena za pomoć djeci u stanju socijalne potrebe.

„Cilj je da se ta sredstva daju školama na korištenje za nabavku, prije svega, užina za socijalno ugroženu djecu koja pohađaju škole u Brčko distriktu. Na godišnjem nivou, u dvije akcije, prikupi se između 10 do 12 hiljada maraka, i taj novac je na raspolaganju osnovnim i srednjim školama. Kada se izvrši odabir djece, svakako uz socijalnog radnika iz obrazovanja, Crveni krst je samo servis koji izvrši plaćanje računa za te užine“, pojasnio je Denis Šehanović, sekretar brčanskog Crvenog krsta/križa.

U sklopu obilježavanja ove Nedjelje, jučer je, kako je Šehanović kazao, da ne bi sve aktivnosti bile u znaku socijalno-humanitarnog programa, organizovana Igraonica sa djecom predškolskog uzrasta.

„Radili smo to sa obdaništem koje je javna ustanova, sa željom da kod djece u najmlađem dobu počnemo razvijati socijalno-humanitarne osobine“, dodao je Šehanović.

Pored ovih aktivnosti, u nedjelju 11. maja, od 10 do 15 sati na igralištu u „Š“naselju, bit će održana i sportska aktivnost, turnir u stonom tenisu.

„Planirali smo i turnir u odbojci, ali na žalost bit će održan samo turnir u stonom tenisu, jer za odbojku nismo imali dovoljno prijavljenih ekipa. Za turnir u stonom tenisu već imamo prijavljenih oko 20 učesnika“, istakao je Šehanović.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.