RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Likovna kolonija i Simpozij radionica SAVA u Brčkom od 17. do 23. jula

U Umjetničkoj galeriji Brčko distrikta u toku su pripreme za održavanje  21. Međunarodne likovne kolonije i Simpozij radionice SAVA 2021.

Zbog pridržavaja epidemioloških mjera Likovna kolonija „Sava“ prošle godine nije održana, a ove godine očekuje se učešće 10 slikara iz zemlje i regiona.

„Pošto Galerija nema mogućnost da otkupljuje likovna djela, fundus se tradicinalno obogaćuje slikama, skulpturama ili grafikama koje su umjetnici dužni ostaviti nakon svake samostalne izložbe, a fundus se godišnje obogati za 30-ak  slika zahvaljujući održavanju Likovne kolonije „Sava“ u Brčkom“, kazala je kustos Umjetničke galerije Brčko distrikta Sonja Đurović.

Sonja Đurović, kustos Umjetničke galerije Brčko distrikta

Kolonija u Brčkom trajat će od 17. do 23. jula, a biće otvorena izložbom slika sa Međunarodnog  likovnog simpozija SAVA 2019.

U okviru likovne kolonije „Sava“ u Brčkom tradicionalno se organizira, za umjetnike i posjetitelje, Likovna simpozij radionica koja u pravilu, uz pomoć uvodničara – predavača, problematizira aktulne teme vezane za položaj umjetnosti u aktuelnom društvenom trenutku.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.