RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčanski “Preporod” planira organizovati niz manifestacija i sadržaja tokom ljeta

Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” Brčko nakon ublažavanja epidemioloških mjera započinje sa realizacijom niza aktivnosti koje će biti prilagođene za sve uzraste. Tokom ljeta bit će organizovane promocije knjiga i  muzičkih albuma, radionice za najmlađe, izložbe i drugi sadržaji.

Proteklog vikenda Preporod je organizovao izuzetno posjećenu promociju knjige poznatog brčanskog hirurga  dr. Fadila Pitića i promociju albuma „Sevdah i klasika“ sopranistice Dženane Husejnagić i pijanistice Dženane Šehanović Sarajlić.

„Nakon pauze od nekoliko mjeseci ponovo je poče da djeluje Preporodov hor koji vrši upis i novih članova, uskoro počinje sa radom i folklorna sekcija, a pokreću se i radionice za najmlađe poput arheološke gdje će mališani imati priliku da obiđu nekoliko zanimljivih lokacija u gradu i ruralnim područjima distrikta“ istakao je Edin Jašarević predsjednik brčanskog Preporoda.

Jašarević je dodao da će za predstojeći Bajram biti upriličena i već tradicionalna izložba fotografija našeg Ataha  Mahića pod nazivom ” Brčanske rijeke i mostovi”.

U Preporodu su tokom pojačanih epidemioloških mjera zbog pandemije iskoristili vrijeme te su uredili vlastitu biblioteku, detaljno popisali  knjižni  fond i pripremili za čitaoce.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Održana promocije knjige prim. dr. Fadila Pitića poznatog brčanskog hirurga

Mirsad Arnautović

Brčko: Prezentiran projekt za adaptaciju zgrade za dječju i adolescentnu psihijatriju

Radio Brčko

Brčko: Umjetničko veče u čast kiparu Aliji Kučukaliću

Mirsad Arnautović