Brčko

Mališanima na Trgu podjeljeno 500 paketića

Povodom blagdana Sv. Nikole, Hrvatsko kulturno društvo Napredak u saradnji sa Katoličkom crkvom, jučer je na Trgu mladih, upriličilo tradicionalnu  podjelu paketića.

Dopredsjednica HKD Napredak Brčko Lucija Ždravac kazala je da su ove godine pripremili 500 novogodišnjih paketića, te istakla da nema većeg poklona već da licima djece vide osmijeh.

Dekan brčanskog Dekanata Damir Ivanović je kazao da je smisao ovog događanja, odnosno da djecu obradajute darovima da se ona potaknu na dobrotu.

„Ono što čovjek u sebi ima, dobrotu što nosi iz svojih obitelji, ako je djeli ona može rasti, a ako je čuva samo za sebe ona se umanjuje. I to je upravo i poruka ovoga blagdana, da ono dobroga što imamo u sebi i svome srcu, djelimo jedni drugima“, rekao je Ivanović.

Na Trgu mladih, u prekrasnom blagdanskom ambijentu koji je sinoć bio prepun mališana, paketići su podjeljeni uz kulturno-zabavni program koji su pripremili učenici osnovnih škola iz Bijele, Zovika i Gornje Skakave.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button