RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Mensur Peljto novoimenovani povjerenik Demokratske fronte u Brčko distriktu

Odlukom Predsjedništva stranke, od jučer je u Odboru Demokratske fronte u Brčko distriktu izabrana novo povjerenstvo a za povjerenika odbora imenovan Mensur Peljto. On je najavio da će DF u narednom periodu biti fokusiran na otvaranju vrata novim članovima i davanju prilike mladima kako bi ova stranka ponovo bila na mjestu koje joj pripada.

Mensur Peljto novoimenovani povjerenik Demokratske Fronte u Brčko distriktu je zahvalio najvišem rukovodstvu i predsjedniku stranke Željku Komšiću što su mu pružili priliku da konsoliduje redove DF-a u Distriktu kako bi ponovo bili relevantan politički subjekt koji će raditi u interesu građana ove lokalne zajednice. On je posebno istakao trend masovnog odlaska mladih iz Brčko distrikta te neracionalnog trošenja ogromnog budžeta što se  odmah mora zaustaviti.

„Demokratska fronta kreće u temeljitu rekonstrukciju stranke i simbolično taj početak promjena počinje iz Brčko distrikta kao tačke koja treba da spaja građane, entitete i narode“ naglasio je prof. Zlatan Begić zastupnik u  Predstavničkom domu BiH ispred ove stranke

Demokratska fronta BiH će nakon održanog kongresa stranke potvrditi izbor novog rukovodstva odbora u Distriktu i imenovanje Peljte za predsjednika DF-a u Brčkom.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

“Put u NATO nema alternativu”, rečeno sinoć na tribini Demokratske fronte u Brčkom

Admir Kadrić

Saopštenje za javnost Demokratske fronte Brčko

Radio Brčko

Demokratska fronta Brčko distrikta: Saopštenje za javnost

Radio Brčko