RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Министарство безбједности БиХ шаље 1.600 војника у Посавину

У посјету Брчко дистрикту данас је, у послиједподневним часовима, са сарадницима дошао Младен Ћавар, замјеник министра безбједности БиХ који се састао са градоначелником Антом Домићем и шефовима надлежних одјељења у брчанској Влади.

Министар Ћавар је у Посавину дошао, прије свега, како би осмотрио активности међународних тимова који раде на пречишћавању воде, те њихов посао оцијенио веома добрим.

Према његовим ријечима, вода је сто посто квалитетна и исправна за пиће јер се три до пет пута дневно провјерава тако да становништво без икаквих сумњи и проблема може да је користи.

Ћавар, који је у Брчко стигао хеликоптером, је такође најавио долазак око 1.600 војника са механизацијом који ће у Посавини и Семберији радити на санацији подручја угрожених од поплава.

„Планирамо да већ у понедјељак пошаљемо војнике ЕУФОР-а и Оружаних снага БиХ које ћемо распоредити на терен по приоритетним потребама. Зато смо данас обишли терене угрожене поплавама како бисмо војнике, заједно са механизацијом, упутили на она мјеста гдје је помоћ најпотребнија“, рекао је Ћавар.

Градоначеник Анто Домић, који је са министром Ћаваром обишао тимове који пречишћавају воду за пиће у мјесној заједници Бијела, је рекао да је ова посјета добродошла јер ће се, упознавањем са ситуацијом на подручју Дистрикта, моћи дефинисати врста помоћи коју ће пружити Министарство безбједности БиХ како би се што прије санирао простор од поплава и клизишта.

Министар Ћавар је, са сарадницима, такође обишао и угрожена подручја у Шамцу и Орашју.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.