RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijesti

Danas Obilježavanje 22. godišnjice 108/ 215 Viteške motorizovane brigade Armije R BiH Brčko

Obilježavanje 22. godišnjice 108/ 215. Viteške motorizovane brigade Brčko, usljed posljednjih poplava je pomjereno i organizovano je danas od strane Koordinacije boračkih udruženja Armije R BiH, Brčko.
Polaganje cvijeća na svim lokalnim obilježjima započelo je u 10.00 sati, u 12.00 je klanjan Tevhid šehidima i poginulim borcima u džamiji u G. Rahiću, a u 13.30 je Položeno cvijeće i odata pošta šehidima i poginulim borcima na šehidskom mezarju u G. Rahiću. U ime Kordinacije boračkih odruženja velikom broju prisutnih prigodnim riječima obratio se Ferid Omerhodžić, a učenje fatihe je predvodio gl. imam Medžlisa IZ Brčko Mustafa Gobeljić.
„Ovaj datum je vrlo bitan jer je tada formirana brigada koja je uspjela pod teškim uslovima da sačuva jedan veliki dio teritorije Brčkog. Veliki broj ljudi je u toj borbi dao svoje živote što znači da trebamo čuvati uspomenu na te ljude. Čuvanje uspomene ne znači da ne želimo gledati naprijed i njegovanje tradicije ni u kom slučaju ne treba nam biti kamen spoticanja da nastavimo graditi Bosnu i Hercegovinu onakvu za kakvu smo se i borili“, napomenuo je u ime Koordinacije boračkih udruženja Armije R BiH, Brčko, Avdija Banda.
U drugom dijelu dana s početkom u 18. 30 sati je Polaganje cvijeća na Centralnom spomen obilježju šehidima i poginulim borcima Armije R BiH u Brčkom, a Svečana akademija u povodu obilježavanja 22. godišnjice 108/ 215. Vmtbr Brčko je Domu kulture Brčko s početkom u 19.00 sati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!