RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Mišljenja građana: Mladi Distrikta optimistični, umirovljenici skeptični

Biračka mjesta u gradskoj zoni Brčko distrikta otvorena su na vrijeme, u 7:00 sati, sa zakašnjenjem od 15 minuta u pojedinim mjesnim odborima. Jedan naš stariji sugrađanin jutros je poranio, kako bi stigao u Prvu osnovnu školu i izvršio svoju građansku dužnost. Za “Radio Brčko” je izjavio da je odlučio glasovati na nagovor supruge, ali da ne očekuje ništa od novog saziva nove vlasti. Mlađi glasači, kojih je do 10:00 sati bilo više nego umirovljenika, kažu da se nadaju napretku, posebno po pitanju zapošljavanja.

Prema riječima predsjednika mjesnih odbora u nekoliko najnaseljenijih brčanskih naselja, među kojima su EŠ naselje, Srpska Varoš, Centar 3 i Centar 6, te Biljenska Cesta, do deset sati je, ovisno od lokacije, glasovalo od pet do deset posto građana.

Predsjednik Mjesnog odbora Srpska Varoš – Centar 6, Dušan Ćurćić, kaže da kod njih do sad nije bilo incidenata, te da je izlaznost od jutros postupna i da nema većih gužvi.

On je napomenuo da građani ovih mjesnih zajednica svoje biračko pravo mogu ostvariti u Četvrtoj osnovnoj školi, a ne u Domu kulture kako je ranije najavljeno.

Također, svi oni koji su ranijih godina glasovali u Omladinskom centru, na ovogodišnjim Općim izborima mogu glasovati u Gimnaziji.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Погоршање епидемилошке ситуације, оболијевају млађи становници

Дејана Крстић

Brčko: Prijedlog za Skupštinu – osloboditi fiskalizacije male preduzetnike

Admir Kadrić

Brčko: Četvrti “BiH Color Festival” u augustu na poligonu bescarinske zone

Radio Brčko