RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

MZ Meraje: Okončani projekti vrijedni 250.000 maraka

Odjeljenje za komunalne poslove brčanske Vlade privelo je kraju infrastrukturni projekat vodovodne i kanalizacione mreže, vrijedan oko 250.000. maraka, u MZ Meraje. Ovo je vrlo zahtjevan projekat , koji je podrazumjevao provođenje kanalizacione mreže u ulicama Meraje II, Jerkovića i Irmana Čolića, u  vrijednosti 190.000 maraka, kao i rekonstrukciju vodovodne mreže u vrijednosti većoj od 50.000. maraka.

„Ovim projektom riješen je i problem čestih začepljenja kanalizacione mreže s obzirom da se radi o takokozvanom mješovitom kolektoru, gdje dolaze i oborinske vode, pa je to stvaralo ozbiljne probleme mještanima, koji su ovim projektom riješeni“, kazao je šef Odjeljenja za komunalne poslove brčlanske Vlade Zoran Bulatović.

I u susjednim mjesnim zajednicama, Ivici i Klanac, završavaju se projekti ukupno vrijedni 65.000 maraka, a tiču se izgradnje vodovodne, odnosno kanalizacione mreže.“

“Inače, nekoliko je desetina ugovorenih poslova, a tiču se ne samo vodovodne i kanalizacione, već i elektromreže na području cijelog Distrikta, na kojima će radovi teći sve dok vremenske prilike dozvole, a biće nastavljeni odmah na proljeće“, dodao je Bulatović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Počelo drugo polugodište u osnovnim i srednjim školama

Gorana Antić

Predstojnik Odjela za obrazovanje Zoran Bulatović obišao nekoliko osnovnih škola u Brčkom

Radio Brčko

Zoran Bulatović, novi šef Odjeljenja za obrazovanje: Prioritet sačuvati zdravlje učenika

Admir Kadrić