RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

MZ Centar 4: “Očekujemo završetak rekonstrukcije Nušićeve ulice do Dana Distrikta”

Jedna od 78 brčanskih mjesnih zajednica ‘Centar 4’, koja se nalazi u samom središtu grada, obuhvaća relativno malen, ali mnogoljudan teritorij na kojemu, prema zadnjem popisu, živi gotovo 8.000 stanovnika. Iz rukovodstva ističu kako se zalažu za poboljšanje kvalitete života građana i prostorno uređenje mjesne zajednice.

Predsjednik MZ ‘Centar 4’, Petar Nikolić koji svoju dužnost obavlja već osam godina, kaže kako se javlja stalna težnja građana za uređenjem njihove mjesne zajednice, ponajviše zbog njezine pozicioniranosti u gradu. Trenutno je u ovoj mjesnoj zajednici, ističe Nikolić, u procesu rekonstrukcija Ulice Branislava Nušića.

„Inženjeri su projektirali potrebne instalacije, sve se radi na osnovu regulacionog i urbanističkog plana koji su prilično dobro i temeljito uradile naše službe. Treba još da se postavi asfalt i javna rasvjeta, te završni detalji. Očekujemo da ćemo do Dana Distrikta biti završena ova sveobuhvatna rekonstrukcija Ulice Branislava Nušića.“, rekao je Nikolić.

Istaknuo je kako su građani izrazito nezadovoljni situacijom i trajanjem izvođenja radova na rekonstrukciji Nušićeve ulice te da se gotovo svaki dan žale i upućuju primjedbe Mjesnoj zajednici.

„Građanima je dosadilo svakodnevno preskakanje preko kanala i nemogućnost normalnog prometovanja njihovom ulicom. Stalno se raspituju zašto je iskopano i zatvorena ulica, a ne obavljaju se radovi. Dolaze u mjesnu zajednicu da se informiraju, ali ustvari ove poslove vode gradske službe i oni su adresa na koju se građani trebaju uputiti“, istaknuo je Nikolić.

Rukovodstvo mjesne zajednice ‘Centar 4’ u budućnosti ima u planu dovršiti planirane i započete poslove za koje su već odobrena sredstva, a to su izgradnja spojeva Klosterske i Nušićeve ulice, te Nušićeve i Ulice Bosne Srebrene. Također planiraju i uređenje pločnika oko zgrada, a u planu imaju i druge projekte kojima bi poboljšali kvalitetu života stanovnika ove mjesne zajednice.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Radovi u Nušićevoj ulici u punom jeku

Sandra Živković

Брчко: У Грчици много недостатака, али и реализованих капиталних пројеката

Дејана Крстић

Brčko: Rekonstrukcija ulice Branislava Nušića teče po planu

Suvad Alagić