RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Na četvrtom kviz takmičenju u Brčkom preko 120 učesnika

Udruženje građana „STAND-UP BiH“ danas je u sali Gimnazije u Brčkom organizovalo četvrto po redu gradsko kviz takmičenje u sklopu Programa obilježavanja dvadeset i druge godišnjice Brčko distrikta.

Na ovom izuzetno posjećenom takmičenju učestvuje preko 120 takmičara iz osam gradova u BiH i Srbiji raspodijeljenih u 40 ekipa. Nagradni fond iznosi ukupno 700 KM: za prvo mjesto 400 KM, za drugo 200 KM i za treće 100 KM. Pokrovitelj ovog takmičenja je Vlada Brčko distrikta.

„Zbog velike zainteresovanosti učesnika i iz drugih gradova za ovo kviz takmičenje u Brčkom, započeli smo sa aktivnostima na formiranju Državnog kviz Saveza BiH kao što to već imaju druge zemlje u regionu tako da već naredne godine možemo očekivati održavanje i državnog kviz prvenstva“, istakao je u ime organizatora Aleksandar Pantelić, predsjednik Udruženja STAND-UP BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.