RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Na području Distrikta zasadi trešnje u najtežem stanju

Neuobičajeno hladno i kišno vrijeme za ovo doba godine najnegativnije se odrazilo na zasade trešnje, te na parcele koje su nešto kasnije zasijane kukuruzom, čiji razvoj praktično nije ni krenuo.

“Plodovi trešnje, zbog nedovoljno toplih dana i velike vlažnosti zemljišta, unatoč činjenici da nisu dovoljno dozreli, pucaju i opadaju i tu se u ovom trenutku malo šta može učiniti“, rekao je šef Pododjeljenja za poljoprivredu brčanske Vlade Ferhat Ćejvanović.

Stanje na parcelama pod kukuruzom, koji je zasijan na oko 7,500 hektara u Distriktu, takođe je teško, pa će dobar dio proizvođača morati pribjeći presijavanju, i to kada vremenske prilike dozvole ulazak mašina na zasijane površine, naglasili su u resornom vladinom odjeljenju.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.