RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Najava održavanja manisfestacije “Šape i četkice”

Sektor za zbrinjavanje napuštenih životinja JP „Komunalno Brčko“, u nedjelju 26. maja na izletištu Ficibajer, organizuje kreativnu radionicu pod nazivom “Šape i Četkice”.

Ova aktivnost ima za cilj podsticanje kreativnosti kod mališana, promociju odgovornog ponašanja prema životinjama, našoj lokalnoj zajednici i prirodi u cjelini, kao i pružanje podrške životinjama iz azila.

Program radionice će obuhvatiti sljedeće aktivnosti:

  • Izložba kučića iz azila: pružite podršku našim četveronožnim prijateljima tako što ćete posjetiti izložbu kučića iz azila i možda pronaći svog novog ljubimca.
  • Čas osnovne dresure: za vlasnike pasa će naš kinolog održati čas osnovne dresure, pružajući korisne savjete o odgoju i ponašanju ljubimaca.
  • Oslikavanje kontejnera za otpad: Zajedno sa vašom djecom, imaćete priliku da oslikate kontejnere za otpad u različitim bojama i motivima, čime ćemo doprinijeti ljepšem izgledu naše zajednice i podizanju svijesti o važnosti očuvanja okoline. Sav materijal za rad obezbjeđuje JP „Komunalno Brčko“.

Napomena vlasnicima pasa – vaši mezimci su takođe dobro došli na druženje. Prostor na otvorenom, koji ćemo koristiti za radionicu, po njenom završetku trebamo ostaviti u urednom stanju.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.