RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Одржан састанак Координатора за реформу јавне управе у БиХ

Недавно је одржан састанак свих Координатора за реформу јавне управе у БиХ на којем су поред представника државног нивоа власти учествовали и координатори из ентитета и Брчко дистрикта, гдје је усаглашен Пословник о раду Надзорних тимова.

“Састанак је предуслов за одржавање дводневне радионице под називом „Приоритети и ревизија активности Акционог плана за имплементацију Стратешког оквира за реформу јавне управе 2018-2027“ у процесу реформе јавне управе у БиХ”, рекао је Давор Шолаја координатор за реформу јавне управе Брчко дистрикта.

Он је напомену да ће представници државног нивоа власти, ентитета и Брчко дистрикта који раде на реформи јавне управе у БиХ, заједно извршити ажурирање података и направити план приоритета реформе за ову годину.

Фото: Владимир Матијевић

„За онај Акциони план који смо усвојили треба издвојити приоритете и видјети шта је могуће урадити у овој години, а шта је неопходно мало пролонгирати“, навео је Шолаја додајући да ће се прецизно дефинисати шта је приоритетно урадити чиме би реформа била доста ефикаснија.

Шолаја је најавио да ће висина фонда за реформу јавне управе у БиХ који је неопходан за сам процес бити усаглашена са премијерима ентитета и носиоцима власти у држави и Брчко дистрикту.

„Морамо водити рачуна о финансијској стабилности БиХ, па и Брчко дистрикта и стим у вези морамо одредити висину улагања у фонд или одредити проценте који ће бити издвојени од стране учесника у процесу реформе за прикупљање неопходних средстава“, истакао је Давор Шолаја најављујући заједнички састанак са донаторима на којем ће се заједно утврдити висина неопходних финансијских седстава за имплементацију пројеката у процесу реформе јавне управе.

„Када се обезбједи фонд са новцем онда се гледа који су пројекти најприоритетнији и онда се бирају заинтересоване стране за реализацију тих пројеката да се кроз јавни позив и израду одређене документације која прати те процесе, они спроведу“, рекао је Шолаја, додајући да је то разлог да се с имплементацијом пројеката почне што прије.

Он је за наредни период најавио и ажурирање комуникацијске стратегије за информисаност јавности о процесу реформе јавне управе у БиХ чиме ће се јавности предочити више детаља и корака у овом процесу који је један од 14 услова за приступање БиХ Европској унији.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Усвојено продужење Стратешког оквира за реформу јавне управе

Vladimir Matijević

U četvrtak testna proba elektronske sjednice Vlade Brčko distrikta

Radio Brčko

Vlada Brčko distrikta: U ovoj godini održano preko 50 e-sjednica

Sandra Živković