RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčanski SDP osudio odbijanje njihove inicijative od strane skupštinske većine

Najoštrije osuđujemo neodgovorno ponašanje skupštinske većine koja je u kritičnim trenucima, u poslijepodnevnim satima prvog dana skupštinskog zasijedanja, tj. u srijedu, 14.05.2014. godine odbila inicijativu poslanika SDP-a da Skupština Brčko distrikta BiH odmah pristupi raspravi o alarmantnoj situaciji na poplavljenim područjima, te da Vlada Distrikta preduzme urgentne konkretne mjere.

Nedopustivo je da je skupštinskoj većini trebalo toliko mnogo vremena da shvati ozbiljnost situacije, te da na ovu temu raspravlja tek drugog dana skupštinskog zasijedanja u četvrtak, 15.05.2014. godine.

Koliko je aktuelna Vlada Distrikta nekompententna i neodgovorna najbolje ilustruju javno izrečene tvrdnje nekih od poslanika vladajuće skupštinske većine da su pojedini članovi Vlade u ovako dramatičnim trenucima isključili telefone i bili nedostupni, kao i da su planovi za odbranu od poplava prepuni manjkavosti.

Vođenje licemjernih, neiskrenih i demagoških rasprava u toplim prostorijama i u udobnim skupštinskim foteljama u trenucima dok se ljudi bore za gole živote predstavlja pravu sliku moralnog sunovrata aktuelne brčanske vlasti.

Presjednik
SDP Brčko distrikt BiH
Esad Atić

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.