RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

U prihvatni centar evakuisan bračni par iz MZ Dizdaruša

Tokom dana pripadnici Vatrogasne jedinice Brčko distrikta BiH u prihvatni centar koji je smješten u brčanskom Omladinskom centru, evakuisali su stariji bračni par čija se kuća nalazi u MZ Dizdaruša.

Jelenko Redžić koji je evakuisan sa svojom nepokretnom suprugom, iz porodične kuće na adresi Bareš 38, istakao je da mu je kuća plavila 2001, 2002, 2004, 2010, i danas.

“Opominjao sam, obraćao se OHR-u. Sve su obećavali ali ništa. Nikada mi niko nikad nije dostavio kanalizaciju. U svim ulicama je dostavljena, samo smo ja i moja supruga izostavljeni.Vatrogascima i civilnoj zaštiti svaka im čast, da njih nije bilo ja i žena odosmo“, kazao je kroz plač Jelenko Redžić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.