RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Nakon novogodišnje pauze zastupnici brčanske Skupštine zasjedaju naredne srijede

Brčanski Parlament, održaće svoje redovno zasjedanje naredne srijede, 26. januara, sa početkom u 10 sati, a u prijedlogu Dnevnog reda su 34 tačke.

Ovo su temeljni zaključci današnjeg pripremnog sastanka, koje su jednoglasno podržali predsjednici svih zastupničkih klubova u Skupštini Distrikta.

„U vrhu dnevnog reda je set od četiri zakona, svi u drugom čitanju, a najviše pažnje, zasigurno i kod zastupnika i kod javnosti, privlači donošenje Zakon o igrama na sreću, gdje još uvijek usaglašavamo tekst svih amandmana, te se nadam da ćemo to okončati do početka zasjedanja“, rekao je predsjednik brčanske Skupštine Siniša Milić.

Inače, u dnevni red su uvrštene i izmjene i dopune Zakona o prekršajima, potom onog o socijalnom preduzetništvu, te izmjene i dopune Zakona o bankama u Distriktu.

Pred zastupnicima će se naći i Izvještaj o radu brčanske Vlade za minulu godinu, te prijedlozi Poslovnih planova JP „Putevi“ i „Komunalno“, kao i Radio novinske i izdavačke ustanove –Radio Brčko, za 2022. godinu.

Kao i obično, u prijedlog Dnevnog reda, uvršten je i set odluka o takozvanim javnim interesima, kojima se daje saglasnost na realizaciju različitih infrastrukturnih projekata u Brčko distriktu – BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Милић и Худе: Безбједносна ситуација у БиХ и Дистрикту није погоршана

Radio Brčko

Brčko: Hoće li biti finansiran i četvrti pokušaj vantjelesne oplodnje?

Mirsad Arnautović

Nastavlja se intenzivirano usaglašavanje oko auto-puteva kroz Brčko distrikt, dogovor do kraja mjeseca

Admir Kadrić