RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Narod “nadurao” BiH birokraciju

Nakon što su satima čekali da budu pušteni u zemlju i svome narodu dostave prijeko potrebnu pomoć, humanitarci iz dijespore su konačno počeli lakše prelaziti granični prijelaz u Orašju. Uz pomoć medija prisilili su odgovorne iz Direkcije za neizravno oporezivanje da se probude i ubrzaju postupak carinske procedure.

Jučer je Policija Brčko distrikta sa granice u Orašju provodila konvoje pomoći koji su upućeni za Brčko. Predstavnici Crvenog križa i drugih humanitarnih organizacija iz Brčko distrikta su se maksimalno angažirali i pomagali rješavanje carinske procedure.

Pogledajte video prilog jučerašnje zbrke na carini u Orašju:

dokumentacija na granici

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.