RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Nastavljena druga redovna sjednica Skupštine Brčko Distrikta BiH

Nastavljajući ranije prekinutu drugu redovnu sjednicu, zastupnici brčanskog Parlamenta su većinom glasova dali saglasnost na  Poslovni plan JP “Putevi Brčko” za tekuću godinu, uz vraćanje na doradu Odluke o izgradnji parking prostora u neposrednoj blizini brčanske Bolnice.

„Ovu odluku vratili smo na doradu jer u njenom izvornom tekstu piše da se parking gradi u krugu bolnice, a u stvarni parking se treba izgraditi izvan ograđenog prostora bolnice, i to, kako je gradonačelnik Esed Kadrić objasnio, na površini iza zgrade, odnosno u MZ Meraje“, kazao je dopredsjednik Skupštine Distrikta Ivo Filipović.

Takođe, predloženo je od strane gradonačelnika Brčkog Eseda Kadrića da pacijenti koji parkiraju svoje automobile u blizini bolnice imaju pravo na sat ili dva besplatno parkirati svoje vozilo, kako bi obavili ljekarski pregled, dok bi svi drugi imali obavezu platiti, odnosno kupiti parking kartu.

Zastupnici su prvom nastavku Skupštine prihvatili većinom glasova Izvještaj o radu brčanskog  Zavoda za planiranje u minuloj i u prvoj polovini ove godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčanski Parlament riješio neka višedecenijska pitanja

Admir Kadrić

Čestitka gradonačelnika Eseda Kadrića i zamjenika gradonačelnika dr. Ante Domića

Radio Brčko

Čestitka gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Radio Brčko