RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Vlada dala suglasnost za izgradnju parkirališnog prostora kod gradske Bolnice

U nastavku druge redovite sjednice Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Odluku o davanju suglasnosti Javnom poduzeću „Putevi Brčko“ za pribavljanje odobrenja za građenje za glavni projekt za izgradnju parkirališnog prostora kod gradske Bolnice. Usvojen je i Nacrt zakona o dopuni Zakona o radu Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Na prijedlog Odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo usvojen je Glavni operativni plan obrane od poplava Brčko distrikta BiH za 2021. godinu.

Vlada Brčko distrikta BiH razmatrala je i primila k znanju Informaciju Odjela za europske integracije i međunarodnu suradnju u svezi s prijedlogom akcijskog plana za realizaciju 14 ključnih prioriteta iz mišljenja Europske komisije o zahtjevu Bosne i Hercegovine za članstvo u Europskoj uniji.

Članovi Vlade usvojili su Izvješće Direkcije za financije o izvršenju Proračuna Brčko distrikta BiH za razdoblje od 1. 1. do 30. 9. 2020. godine

Usvojen je i Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na Nacrt odluke o izmjeni i dopuni Statuta Razvojno-garantnog fonda Brčko distrikta BiH, Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na Nacrt pravilnika o izmjeni i dopuni Pravilnika o unutarnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Razvojno-garantnog fonda Brčko distrikta BiH kao i Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na Nacrt pravilnika o radu zaposlenika Razvojno-garantnog fonda Brčko distrikta BiH

Na nastavku druge redovite sjednice Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je i Prijedlog odluke o imenovanju predstavnika Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u Upravni odbor Twinning projekta „Potpora EU-a izgradnji kapaciteta i postupno usklađivanje s pravnom stečevinom Unije u sektoru sigurnosti hrane u BiH“.

Usvojen je Prijedlog odluke o imenovanju člana i zamjenika člana Projektno-izvedbenog tima Državnog projekta stambenog zbrinjavanja u okviru Regionalnog stambenog programa i Prijedlog odluke o imenovanju člana Zajedničkog odbora za praćenje provedbe Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Države Katar.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Usvojen Program rada Vlade Brčko distrikta u 2020. godini

Mirsad Arnautović

Именовани тимови за почетак реализације пројекта „Ревитализација Луке Брчко“

Radio Brčko

Brčko: Pomoć Vlade članovima uže familije umrlog demobilisanog borca

Suvad Alagić