RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Наступна посјета команданта ЕУФОР-а у БиХ Брчко дистрикту БиХ

Представници извршне и законодавне власти Брчко дистрикта БиХ састали су се данас у Градској вијећници са командантом Снага Европске уније (ЕУФОР) у Босни и Херцеговини (БиХ) генералом-мајором Александером Плацером (Alexander Platzer).

У име Дистрикта састанку су присуствовали градоначелник Есед Кадрић, замјеник градоначелника Анто Домић, предсједник Скупштине Синиша Милић и замјеник предсједника Скупштине Иво Филиповић. Састанку је присуствовао и први замјеник високог представника и супервизор за Брчко Мајкл Сканлан (Michael Scanlan).

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Есед Кадрић истакао је да је Брчко дистрикт БиХ, у складу са својим надлежностима, опредијељен за очување политичке, економске, финансијске али и безбједносне стабилности ове локалне заједнице посебно наглашавајући значај борбе против корупције те навео да институције Дистрикта на свим пољима активно раде и међусобно сарађују.

У томе, како је истакао градоначелник Кадрић, доприноси и добра сарадња како с ЕУФОР-ом тако и са свим другим међународним институцијама и организацијама у БиХ.

Командант ЕУФОР-а генерал-мајор Плацер захвалио се званичницима Брчко дистрикта БиХ на најновијим информацијама о питањима безбједности и развоју Дистрикта.

Истакао је да је поносан на континуирану сарадњу са дистриктом Брчко и нагласио посвећеност ЕУФОР-а да настави доприносити сигурном и стабилном окружењу у Дистрикту и читавој Босни и Херцеговини.

Супервизор је поздравио чињеницу да је Брчко дистрикт БиХ на прво мјесто ставио безбједно и мирно окружење за све његове становнике, што је важан предуслов за развој и напредак ове заједнице.

„У том смислу, политика нулте толеранције према корупцији, покровитељству и злоупотреби јавних ресурса има централно мјесто. Рад полиције у новој и модерној згради, усвајање Закона о спречавању сукоба интереса и успостава Уреда за борбу против корупције су знакови да Дистрикт и његови партнери ове циљеве сматрају приоритетима“, рекао је први замјеник високог представника и супервизор за Брчко Мајкл Сканлан.

Учесници састанка су изразили спремност за даљу сарадњу између Брчко дистрикта БиХ и ЕУФОР-а, која је до сада, како су навели, увијек била успјешна.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Поџић и Тришак разговарали о мигрантској кризи у БиХ

Radio Brčko