RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Nautički klub Brčko još jednom uspješno organizovao “Karneval na vodi- Savsku gradsku regatu”

Blizu 300 plovila i oko 1.500 učesnika okuplilo se danas na rijeci Savi, kako bi bili dio tradicionalnalne gradske regate-„Karneval na vodi Brčko 2021“. Na ovaj način organizator Nautički klub Brčko smatra da je u potpunosti ispunjena namjena regate.

„Naš osnovi cilj je bio unaprjeđenje nautičkog sporta i uopšte nautičkog turizma u Brčkom što vjerujem da je ispunjeno s obzirom da su među gostima i prijatelji iz Beograda, Obrenovca, Županje, Vukovara, te gotovo svih dijelova BiH“, rekao je portparol Nauitičkog kluba Brčko, Amir Softić.

Podršku jačanju i ovog vida turizma apsolutno daju i izvršna i zakonodavna vlast Distrikta.

„Neupitnono je da treba dalje jačati sve vidove turističke ponude Distrikta, a jedan od brendova je rijeka Sava i posebno ova mikro-lokacija gradskog izletišta „Ficibajer“. Nakon islaska iz svih ovih pandemijskih ograničenja, nadam se da ćemo i mi u Brčkom moći reći da turizam ide uzlaznom putanjom, a epicentar ovog današnjeg događanja je jedno od najatraktivnijih mjesta koje ima sve predispozicije da bude jedna od najatraktivnijih mikro-turističkih lokacija u Distriktu“, kazao je šef Službe za turizam brčanske Vlade, Aleksandar Đurić.

I čelnici zakonodavne vlasti odnosno svi zastupnici Skupštine Distrikta jedinstveni su u ocjeni da za poboljšanje turističke ponude ima mnogo prostora, a jedan od već dokazanih potencijala je i ova regata.

„Upravo stoga maksimalno treba iskoristiti, u svakom smislu, potencijale rijeke Save, koji nisu turistički iskorišteni dovoljno, pa stoga podrška ovoj manifestaciji, uz generalni cilj još boljeg uređenja desne obale rijeke Save, kako bi što potpunije bila na usluzi svim turistima, ali prije svega svim stanovnicima Distrikta“, rekao je dopredsjednik brčanske Skupštine, Ivo Filipović.

Jedan od brojnih učesnika regate, koji nije krio svoje oduševljenje ambijentom, prijemom i organizacijom cjelokupne manifestacije je i ribar-alas iz Beograda Darko Kovčević.

„Ja sam više od 45 godina na različitim regatama, ali ovo što sam doživio ovdje u Brčkom je ubjedljivo na najvišem nivou. Stoga sve čestitke organizatorima, a već naredne godine ću se potruditi da mnoge moje drugare dovedem u Brčko“, naglasio je Kovačević.

Po završetku regate, iza 18 sati na izletištu Ficibajer, planiran je i veliki koncert na kome će učestvovati Semir Cerić Koke, Jasmin Hasić i zvijezda „Granda“ Lejla Jašarević.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Multifunkcionalna dvorana na FICIBAJERU

Mirsad Arnautović

Јуче у Брчком чак четири пожара

Дејана Крстић
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!