RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Nema nastave sve dok sigurnosna situacija ne bude stabilna

Ni sutra nema nastave u vrtićima, osnovnim i srednjim školama Brčko distrikta, izvjestio je šef Odjela za obrazovanje Vlade Brčko distrikta, Momčilo Poljić. Nastava se neće početi odvijati sve dok se ne stvore sigurnosni uvjeti jer je sigurnost djece na prvom mjestu, poručio je Poljić

U ovom trenutku pojedini školski objekti zapravo nisu u mogućnosti ni primiti učenike jer su neuvjetni za korištenje ili su osigurani za zbrinjavanje evakuiranog stanovništva iz poplavom ugroženih prostora. On je naglasio da će se produžiti školska godina koliko god bude trebalo kako bi se izgubljeni sati nadoknadili.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.