RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Neophodan Zakon o pravima manjina u Distriktu

Komisija za ljudska prava Skupštine Distrikta, uz podršku ovdašnje Kancelarije OSCE-a, upriličila je dnas sastanak sa predstavnicima pet udruženja nacionalnih manjina, koliko ih zvanično djeluje u Distriktu.

Cilj sastanka je bio jačanje međusobne kordinacije, a zarad ostvarivanja višeg nivoa manjinskih prava u Distriktu.

„Ključ svega je osigurati veći politki uticaj predstavnika manjina, ali i njihova prava ozvaničiti i kroz Zakon o manjinama u Distriktu”, rekla je, između ostalog, predstavnica Kancelarije OSCE-a Sarajevo, Amela Tandara.

Takođe je neophodno da¸saradnja među udruženjima u Distriktu bude intenzivirana, na čemu će, kako je istaknuto, pomoć pružiti i Komisija za ljudska prava Skupštine Distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Прекогранична сарадња дистрикта и општина Сремска Митровица, Пећинци и Пегагићево

Миљана Ђурђевић

Брчко дистрикту 3,55 одсто средстава са јединственог рачуна

Radio Brčko

Dodijeljena priznanja povodom Međunarodnog dana civilne zaštite, i Brčko distrikt među dobitnicima

Radio Brčko