RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Neprobijanje nasipa u Krepšiću pokazalo se ispravnim

Na jutrošnjem nastavku vanredne sjednice brčanske vlade, kojoj je prisustvovao i ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić, konstatovano je da se voda sa ugroženih područja sjevernog dijela Distrikta povlači, te da se odluka o neprobijanju nasipa na Savi kod «Krepšića» pokazala ispravnom.

Nakon uspješnog prokopavanja kanala i uvezivanja sa rijekom Tinjom voda sa najugroženih područja se povlači, pa je tako na Krepšiću manje vode za 15-tak centimetara.

“Pred nama je pored ovog i vrlo važan posao na prikupljanju žive i uginule stoke sa poplavljenih područja, zatim procjena šteta, te borbe protiv zaraze kroz dezinfekciju i deratizaciju”, rekao je gradonačelnik Anto Domić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.