RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

Добојлијамa помажe и Кинез “Кики Брчко”

Добој је један од градова који је у поплавама изгубио највише. Град без електричне енергије и воде у којем су улице, претрпане смећем, блатом и намештајем које мештани већ данима избацују из поплављених кућа и станова. У помоћ пристижу пријатељи из околних места које није задесила ова катастрофа. Деветочланој екипи моториста, на своју иницијативу, из Брчког придружио се и један Кинез. Није моториста али обожава моторе.

У дворишту породичне куће Небојше Ђуровића Шонета велика радна акција коју су организовали чланови руског мото клуба “Ноћни вукови”, чији је и сам Шоне члан. Уз пакет основних намирница и хигијене стигла је и радна снага да се помогне брату мотористи у невољи. Из Ужица, преко њива и потока, јер је вода однела пола пута, стигао је “Ноћни вук” Бата-Веља, из Шапца су дошли Жеги и Лека и заједно са члановима “Ноћних вукова” из Брчког, одмах по доласку, кренули су у рашчишћавање дворишта и куће Ђуровића.

Деветочланој екипи моториста, на своју иницијативу, из Брчког придружио се и један Кинез. Иако већ девет година живи и ради са својом породицом у Брчком, готово да нико не зна његово право име већ само надимак “Кики Брчко”, како се и сам Кинез представља свима. Још првог дана активирања хуманитарног броја 1458 Кики је позвао преко стотину позива. Каже, а пријатељи потврђују, да Кики и даље сваки дан оствари на десетине позива овог хуманитарног броја. Заједно са својим сународњацима, Кинезима, у Брчком организовао је помоћ у гардероби коју су одмах упутили за најугроженије становништво. Свих ових дана Кики неуморно ради у својој радњи али и на пружању помоћи угроженима од поплаве. Када је чуо да се “`Ноћни вукови” организују око одласка у Добој да помогну око рашчишћавања одмах је рекао “ХОЋЕ КИКИ ДА ПОМОГНЕМ” и без поговора по доласку прихватио се посла око рашчишћавања.

И даље ће његово име за многе остати тајна јер не жели никакву медијску пропаганду за себе. Њега су, каже, Брчаци прихватили као свог и то је довољно да и “Кики Брчко“ помогне својим пријатељима али и свима онима којима је, у овом тешком времену, помоћ преко потребна.

Мирослав Обрадовић

kinez 1 kinez 2 kinez 3 kinez 4 kinez 5 kinez 6 kinez 7 kinez 8 kinez 9 kinez 10 kinez 11 kinez 12

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

1 komentar

darko "charly" 03.06.2014. - 19:41 at 19:41

TO JE MOJ DRUG KIKI SVAKA ČAST KIKI ČASTIM TE KAD SE VIDIMO

Kometari su zaključani.