Brčko

Ništa od uređenja autobusnog kolodvora u Brčkom

Iako bi trebao predstavljati zrcalo grada, autobusni kolodvor u Brčko distriktu predstavlja zapravo njegovo ruglo.

Zastupnica SDS-a u Skupštini distrikta Lidija Ljubojević podsjeća da ni ove godine neće biti izdvojena sredstva iz proračuna za obnovu ili izgradnju kolodvora zbog toga što većina predstavnika zakonodavne vlasti nije bila za to.

„Klub Srpske demokratske stranke predložio je amandman od milion maraka da se izgradi nova autobusna stanica, koji je ujedno od strane većine odbijen. Imamo saznanja da se i u skorije vrijeme uopšte ne planira njena izgradnja“, navela je Ljubojević.

O tome da naš autobusni kolodvor uistinu šalje lošu slika svima onima koji dolaze u Brčko suglasan je i dopredsjednik Skupštine Ivo Filipović. Obrazlažući predloženi amandman inicijatora, on je podsjetio na ranije ponuđen, veoma kvalitetan, poduzetnički projekt za obnovu kolodvora koji se, nažalost, nije implementirao.

„Dijelim mišljenje građane kada je u pitanju autobusno stajalište, jer ono predstavlja reprezentativnu slika našeg grada. Međutim, kada je prije nekoliko godina predložen projekt jednog poduzetnika tada nije bilo dovoljno razumijevanja od strane zastupnika da se izglasa takva poslovna inicijativa“, podsjeća Filipović, napominjiću da se ovo pitanje treba riješiti najprije u suradnji s privatnicima.

U slučaju lošeg feedbacka naveo je Filipović, može se govoriti i o ulaganju javnog novca. Također, naveo je da se uređenjenje kolodvora mora u najskorije vrijeme riješiti.

Sve u svemu, za sada stanje na brčanskom autobuskom kolodvoru ostaje takvo kakvo jeste, dok se ne nađe adekvatno rješenje.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button