RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Нису створени услови за укидање ванредног стања

Због неопходности извршења одређених радова на инфраструктури и санирању посљедица посљедних поплава још нису створени услови за укидање Одлуке о ванредном стању у Брчко дистрикту, закључено је на данашњем ванредном засједању Владе дистрикта. Најважније је завршити послове на успостављању путних комуникација на којима се обављају најнужнији радови, а слиједи и процјена штета у пољопривреди, каже градоначелник Брчко дистрикта Анто Домић. Домић наглашава да слиједи и велики посао доношења програма санације објеката, при чему су неопходна усаглашавања на политичком нивоу, а такође мора се ријешити и проблем око спискова за исплату једнократне новчане помоћи, јер велики број жалби потврђује да овај посао није ваљано обављен.

Комисија Одјељења за избјегла и расељена лица која је била задужена за спискове није увијек радила у складу са упуствима , а на примјер, једнократном новчаном помоћу нису обухваћене породице којима је у поплавама уништена сва имовина, а у својству су подстанара, а такође бројне су и примједбе да комисијас није била на терену.

На данашњој ванредној сједници Владе Брчко дистрикта доста времена је утрошено на изналажење рјешења за плаћање рачуна Одјељења комуналних послова за одвезено смеће са поплављеног подручја. Задужени су преставници Дирекције за финансије и Правног тима да Влади и градонечелнику понуде најбоља рјешења.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.