RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Nova brčanska koalicija: Otvoreni smo za sve iz “lijevog političkog spektra”

Nezavisni zastupnici u brčanskom Parlamentu Suad Burić i Adnan Drapić, upriličili su danas susret sa novinarima. Na pres konferenciji je najavljena koalicija Socijal demokrata-Enver Bijedić-Tuzla, u čije ime se obratio Suad Burić i Brčanske inicijative, koju predvodi Adnan Drapić. Osnov zajedničke izborne platforme je davanje šanse mladim i stručnim ljudima, kojima je u prvom planu borba za prosperitet Brčkog.

„Zahtijevaćemo pooštravanje mjera u dodjeli grantova, potom javnih sredstava za podsticaje u privredi i poljoprivredi, a zarad jačanje razvoja ekomije. Zadatak je promjeniti i princip konkursnih procedura, kako bi intervjui bili što objektivniji, odnosno zapošljavanje u javnom sektoru bilo što transparentnije i podjednako dostupno svima“, rekao je u ime koalicije Suad Burić.

Koalicija, poručeno je danas ostaje otvorena za sve pojedince i političke partije koje baštine program takozvanog „lijevog spektra“.  Koalicija će na predstojećim izborima priliku dati mladim ljudima sa liste. „Upravo stoga pozivam mlade, da se priključe našoj koaliciji, tiim prije jer će im biti pružena istinska šansa, koju vjerujem da će znati iskoristiti“, rekao je Adnan Drapić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.